Folketingsmedlemmers løn

Er den for høj?

Måske. De får 49.409 om måneden i vederlag. Det er mere end mig. Derfor er det for meget. Til gengæld har jeg en arbejdsuge på 37 timer, mens jeg endnu ikke har mødt et folketingsmedlem der har holdt den under 60 timer om ugen, sådan i snit. Så måske ikke. De får også 4.645 kr i omkostningstillæg. Og op til 7.755 kr om måneden for dobbelt husførelse. Ialt op til lidt under 62.000. 

Det er godt nok meget. Den gennemsnitlige journalist på Ekstra Bladet får 47.492 kr. om måneden. De får så ikke ekstra penge hvis de bor i Jylland. Men det gør de heller ikke, så vi bør nok trække beløbet for dobbelt husførelse fra folketingsmedlemmets løn hvis vi skal sammenligne. Så får et medlem af nationens parlament op til 54.000 kr om måneden. Og så bliver sammenligningen i virkeligheden lidt besværlig, for det er hvad journalisten på Ekstra Bladet får inklusiv pension, mens medlemmer af landets lovgivende forsamling får pension oveni.  Det er måske heller ikke helt fair at sammenligne bladsmørere med folketingsmedlemmer. Vi har trods alt visse forventninger til kvalifikationer for MF'ere, for mit vedkommende også forventninger der er højere end hvad jeg har til EBs journalistik. Så måske det ville være mere rimeligt at sammenligne med hvad en chefredaktør på et formiddagsblad får? 

Er Poul Madsen parat til at oplyse det næste gang Ekstra Bladet går amok over hvor meget vi giver medlemmerne af den fornemste forsamling i dronningeriget i løn?

Sifontip

Ikke en egentlig opskrift, men et lille trick man kan lave med en sifon.

  • Pil kernerne ud af et granatæble, og hæld dem i sifonen. Giv sifonen et skud CO2, ikke den lattergas man normalt bruger til flødeskum og de fleste andre sifonopskrifter. 
  • Stil sifonen i køleskab et par timer, og brug kernerne som drys på isen eller i salaten. De prikker nu med kulsyre.

Ikke noget stort trick, men et lille fif til at løfte de i forvejen lækre granatæblekerner. Lad CO2 patronen blive siddende på. Ideen er at skabe så højt CO2-tryk i sifonen som det nu kan lade sig gøre, så kernerne optager kulsyren. 

Sifon opskrift – Bacardi krem

Krem som i kagekrem.

  • 1 æg (pasteuriseret)
  • 125 ml piskefløde
  • 1-2 spsk bacardi rom – jeg ville gå efter en mørk udgave, men det er en smagssag
  • 1 spsk flormelis

Rør det hele samme, sørg for at sukkeret er helt opløst, og hæld det på sifon. Giv den 1 skud lattergas, og ryst grundigt.

! OBS! Opskriften er ikke testet (endnu)