Er det nu det er slut?

Svineinfluenza. Og her gik vi og var panisk angste over fugleinfluenza.

Politiken skriver at det mexikanske udbrud har bredt sig til New York. At det er noget Det Hvide Hus tager alvorligt nok til at Obama himself bliver testet regelmæssigt. At EU fortæller at der ikke er smitte herovre på denne side af dammen. Og at WHO frygter at smitten går global. Sygdommen har også spredt sig til Canada.

Men hvor galt kan det være? Det er jo bare influenza. Ældre og svagelige risikerer at dø af det, men det gør de også af den almindelige influenza hver vinter. Det er derfor vi vaccinerer.

Det kan faktisk være ret galt. Næsten alle har glemt det, men i 1918 skete der noget grimt. En influenza begyndte at slå unge mennesker ihjel. I stort tal. Vi kender den under navnet Den Spanske Syge, og mellem 20 og 100 millioner døde af den. Det er faktisk ret mange. Specielt på et tidspunkt hvor klodens befolkning kun var på 1,8 milliarder. Hvis vi ganger op svarer det til mellem 75 og 372 millioner døde i dag. Det høje tal svarer til noget mere end hele USAs befolkning…

Der er med andre ord grund til bekymring. Og hvad kan vi så gøre? Ikke ret meget. Andet end at gøre som vi får besked på af myndighederne, og så at læne os tilbage foran computeren og spille Pandemic 2. Nåh ja, man kan også følge med på NewsBrief. De er som regel hurtigere ude end Politiken. Endnu et suverænt produkt fra EU – Vote Erle.