Hvor svært kan det være?

Ret svært faktisk.

Hvad stiller man op med buspassagerer, der ikke vil vise deres ansigt? Jamen dem lader man da køre med bussen! Det kan vel ikke være så svært.

Hvad stiller man så op med buschauffører der mener at man kan afvise passagerer fordi man ikke kan se deres ansigt? Dem fortæller man at det kan man ikke, og hvis det gentager sig må chaufføren vel finde et andet andet arbejde. Det er heller ikke så svært.

Hvad gør man så hvis chaufføren henviser til maskeringsforbuddet? Man fortæller ham at det er politiets opgave at håndhæve den slags, ikke hans. Og hvis det gentager sig, må chaufføren finde et andet arbejde. Det er så absolut heller ikke særlig svært.

Og når politikere begynder at tale en niqab i forbindelse med “vores alle sammens sikkerhed”. Så stemmer man på nogle andre politikere med mere jordforbindelse. Det er måske vanskeligt i praksis at finde sådan nogen, men bestemt ikke svært i teorien. Jeg har et par forslag hvis du skulle savne alternativer.

Der, hvor det bliver svært er, når passagerens rejsehjemmel er personligt og udstyret med et foto – så chaufføren kan se at det er passagerens buskort. Så bliver det lige pludselig lidt mere vanskeligt. Og helt principielt bliver sagen ikke enklere af at passageren mener at skulle maskere sig fordi det står i en bog at det skal man. Jeg har også en bog derhjemme hvor der står at jeg skal maskere mig når jeg kører i bus. Vil man tillade kvinder at bære niqab i bussen, så de ikke kan identificeres med deres buskort – så må man altså også tillade mig det. Jeg vil i hvert fald godt høre argumenterne for at jeg ikke skulle have lov.