Problem eksport

I studenterpolitikken havde vi et udtryk. Når vi havde en besværlig person, sådan en vi helst ville være fri for, men som vi på grund af almindelig anstændighed og konfliktskyhed, ikke rigtig kunne slippe af med, havde vi en løsning. Vi problem eksporterede ham (det var ofte en han). I en lokal studenterforening har man ikke mange muligheder, men den oplagte var landspolitik – altså landsdækkende studenterpolitik. Var vi virkelig trætte, kunne den internationale del af landspolitikken også anvendes.

Det er vist det vi har gang i her. Nu er vi godt nok trætte af Fogh. Så lad champagnepropperne springe! Fogh er problemeksporteret til NATO!! Tror vi nok. Denne gang. Måske. For det er ikke mere end tre timer siden Bergens Tidende kunne fortælle at han slet ikke er kandidat.

Problemet med problemeksport var, at problemet ikke forsvandt men i stedet blev problematisk.

Når nu vi var blevet trætte var der jo ingen grund til at de ikke også skulle blive trætte andre steder. Så hvis vi er trætte af kreativ bogføring, grov vildledning af folketinget, og deciderede løgne, er der jo ingen grund til at tro at de andre ikke også vil blive det. Og så har de en pudsig tendens til at huske hvor det var problemet kom fra…

Jeg er varm tilhænger af NATO. Der er ingen andre institutioner, bortset fra USA, der reelt har magt til at løse verdens problemer med magt og det er til tider nødvendigt  – nogen der kan huske den etniske udrensning i x-Jugoslavien? Udfordringen er bare at det skal gøres med omtanke, på et seriøst grundlag og med demokratisk kontrol. Og nu sætter vi så Fogh ind som generalsekretær for NATO. Han gik i sin tid af som skatteminister. I sidste øjeblik inden han blev fyret fordi han havde gjort sig skyldig i kreativ bogføring og grov vildledning af folketinget. Han blev erstattet af Peter Brixtofte, der blev betragtet som et bedre alternativ… Og det er ikke noget vi tror, det er noget vi ved – hvis I forstår sådan en lille en.

Det andet problem med problemeksport er at man skal finde en erstatning. Problemet har jo som regel udfyldt en eller anden rolle før det blev eksporteret. Ellers havde man jo slet ikke opdaget at han var et problem. Og så skal man finde en erstatning, og Murphys lov tilsiger at man ender med et endnu større problem. I stedet for den grove vildleder får vi nu manden med de kreative bilag på fadbamser og naturfilm…