Breiviks hilsen – hvor kommer den fra?

Breivik er holdt op med at give sin selvkomponerede hilsen, hvor han holder højre, knyttede hånd ind til brystkassen, og derefter strækker armen ud, let løftet, og stadig med knyttet hånd. Det skriver BT, og en masse andre tryksager på nettet.

De skriver også:

Det vides ikke med sikkerhed, hvor hilsenen stammer fra, men det formodes, at Breivik selv har opfundet den.

Det kan godt være BT ikke ved det. Men jeg er ret sikker på at jeg ved hvor den kommer fra. Han skriver selv i sit manifest at han hobbyer og interesser inkluderer science fiction. Han refererer også til et par scifi film i manifestet. I indledningen beskriver han sig selv som “sci-fi enthusiast”. Hvis han er det – så kender han Star Trek.

Hans hilsen ligner til forveksling den måde klingons gør honnør. Det har været mig fuldstændigt umuligt at finde et billede. En beskrivelse kan man dog sagtens finde:

The Klingon salute is done by first striking the chest with the fist and then extending the arm straight out, but the fist is still closed.

Det er sådan i runde træk hvad han gør. Han bilder sig sikkert ind at han repræsenterer de stolte klingonske krigerdyder. Til det kan jeg som trekkie kun bemærke at Worf ikke ville værdige denne p’tach den mindste respekt, men i stedet blot knække nakken på ham, og derefter drikke sin sveskejuice.

I jagten på et billede af en klingon der hilser fandt jeg det her. Det trodser enhver beskrivelse og må opleves: